na-skhodi-rosiyani-vedut-nastupalni-diyi-z-sichnya-2023-roku-ukrayintsi-yikh-strimuyut-ta-zavdayut-velikikh-vtrat-britanska-rozvidka

На Сході росіяни ведуть наступальні дії з січня 2023 року, українці їх стримують та завдають великих втрат – Британська розвідка

 • 290487 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. На кількох напрямках на сході російські військові могли почати скоординований наступ, але мають повільний прогрес та значні втрати. Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Британії, передає УНН.

Цитата

«Російські війська на Донеччині ведуть комбінований наступ на добре захищене місто Авдіївку, яке знаходиться на лінії фронту з 2014 року. Місто є серйозною перешкодою на шляху російських сил до досягнення їх ширшої мети - контролю над Донецькою областю», - йдеться у зведенні британської розвідки.

Деталі

Британські військові припускають, що у російському наступі можуть задіяти кілька бронетанкових батальйонів, якими спробують оточити місто. Це може стати найзначнішою наступальною операцією, проведеною росією із січня 2023 року.
При цьому зазначається, що українські сили стримують наступ росіян, а останні втрачають важку техніку та особовий склад.

Цитата

«Повільний прогрес і великі втрати, ймовірно, призвели до зміни повідомлень Росії з наступу на «активну оборону», оскільки успішне взяття Авдіївки виглядає дедалі більш малоймовірним у короткостроковій перспективі», - зазначають у Міноборони Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни не полишають спроб оточити Авдіївку, але вже менш активно

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський провів телефонну розмову з президентом ПАР

     • 381518 переглядiв

    Йорданія скасувала саміт за участю Байдена

     • 320312 переглядiв

    Збірна України переграла у гостях команду Мальти

     • 407272 переглядiв

    Атака на лікарню Гази “безпрецедентна” за масштабом — ВООЗ

     • 517257 переглядiв

    Як евакуюють людей із обстріляної лікарні у Газі. ВІДЕО

     • 688938 переглядiв

    Ватажок ХАМАС звинуватив США у нападі на лікарню в Газі

     • 272210 переглядiв

    З’явилося відео вибуху в лікарні Аль-Ахлі в секторі Гази

     • 700960 переглядiв