na-samiti-radi-yevropi-krayini-mali-rozbizhnosti-u-skladnikh-pitannyakh-premyer-islandiyi

На саміті Ради Європи країни "мали розбіжності" у "складних питаннях" - прем'єр Ісландії

 • 684029 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Під час саміту Ради Європи у країн-членів виникли розбіжності щодо "складних та заплутаних" питань, однак підсумковим документом "можна пишатися", заявила прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір під час заключного слова, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Враховуючи різноманітний склад держав-членів Ради не дивно, що буває досить важко дійти спільного висновку щодо складних і заплутаних питань. Якщо ми вірні нашим цінностям і принципам, наша різноманітність може бути джерелом сили. Таке зобов'язання є також свідченням спільної волі досягти первинних цілей Ради та зберегти її політичну актуальність у небезпечні часи", - заявила Якобсдоттір.

Деталі

Прем'єр зауважила, що під час саміту країни мали намір зробити дві речі: посилити підтримку України та її боротьби проти російської агресії, а також зробити конкретні кроки для притягнення до відповідальності за воєнні злочини; підтвердити фундаментальні принципи Ради та "шукати мотивацію" для майбутніх викликів.

"Хоча ми не всі згодні з усім, я хочу подякувати вам за вашу самовідданість протягом останніх двох днів. Ми будемо (керуватися,- ред.) не лише словами, а діями. Ми також можемо пишатися підсумковим документом", - сказала прем'єр.

Наприкінці виступу Якобсдоттір зазначила, що робота Ради Європи продовжується та передала головування організацією Латвії.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський виступив онлайн під час відкриття саміту Ради Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Луганську пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1364284 переглядiв