na-olimpiadi-u-paryzhi-pivdennu-koreiu-pereplutaly-iz-kndr-v-mok-vidreahuvaly

На Олімпіаді у Парижі Південну Корею переплутали із КНДР: в МОК відреагували

 • 20570 переглядiв

На церемонії відкриття Олімпіади в Парижі диктор представив команду Південної Кореї як КНДР. МОК приніс вибачення за помилку, а президент МОК планує поговорити з президентом Південної Кореї.

Під час відкриття Олімпійських ігор у Парижі 26 липня диктор переплутав та представив команду Південної Кореї представниками Північної Кореї. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вибачився за помилку. Про це УНН повідомляє із посиланням на Reuters.

Деталі

Південна Корея висловила жаль з приводу того, що диктор представив її команду під час параду човнів на Сіні як "Корейську Народно-Демократичну Республіку" - офіційну назву Північної Кореї - французькою та англійською мовами.

Південна Корея зажадала від організаторів гарантій, що помилка не повториться. Віце-міністр спорту і культури Південної Кореї Чан Міран, який перебував у Парижі, попросив про зустріч із президентом МОК Томасом Бахом.

"Ми висловлюємо жаль, що на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі, коли спортсмени Республіки Корея входили в зал, країну було представлено як Північну Корею", - йдеться в заяві.

Пізніше Чжан повідомив південнокорейським ЗМІ, що Бах планує в суботу поговорити телефоном із президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем, щоб принести вибачення за інцидент.

МОК заявив, що інцидент був помилкою, і приніс "глибокі вибачення" корейською мовою.

Втім південнокорейські користувачі соціальних мереж висловили невдоволення інцидентом, а деякі різко відреагували на односкладові вибачення МОК, заявивши, що вони не були щирими.

Збірна Китаю здобула перше "золото" Олімпіади-202427.07.24, 13:16

Популярні

Новини по темі