na-okupovanikh-teritoriyakh-rosiyani-stvoryuyut-viddilennya-yunarmiyi-ombudsmen

На окупованих територіях росіяни створюють відділення "юнармії" – омбудсмен

 • 249247 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. На тимчасово окупованих територіях російські загарбники створюють регіональні відділення "юнармії", налаштовують українських дітей проти України та готують до вступу у "добровольчі батальйони". Про це у Telegram повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, пише УНН.

Деталі

"Загарбники на тимчасово окупованих територіях засновують регіональні відділення "юнармії", тим самим налаштовують українських дітей проти України та готують до вступу добровольчих батальйонів", - написав Лубінець.

Він зазначив, що мілітаризація освіти та російська пропаганда, спрямована на українських дітей, викликає хвилювання

"росія такими діями "виховує" в неповнолітніх ненависть до рідної держави та бажання мститись за війну, але не росіянам, а Україні. Такі військово-патріотичні рухи були і після окупації Криму, тепер все повторюється на новоокупованих територіях", - повідомив Лубінець.

Омбудсмен додав, що воєнізований формат виховання має згубний тиск на свідомість дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії та окупації росії.

"Ціль окупантів - позбавити дітей можливості виявляти українську ідентичність. Також можна говорити, що такі дії є проявим геноциду та однією з форм примусу до подальшої служби у збройних силах рф, що свідчить про ще один воєнний злочин росіян та порушення норм Конвенції про права дитини", - написав Лубінець.

Нагадаємо

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області російські окупанти взялися за військову підготовку школярів, старшокласників готують до можливої участі в "добробатах".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Чи потрібно готуватися до щеплень: МОЗ дало роз'яснення

     • 451207 переглядiв

    Окупанти та фсб грабують будинки виселених жителів Херсона - ОП

     • 247863 переглядiв

    Понад 80% українців бачать Україну в ЄС через 10 років – опитування

     • 354547 переглядiв

    В Україну прибули системи NASAMS та Aspide - Резніков

     • 391696 переглядiв

    Інфляція найбільше непокоїть країни G20 - опитування

     • 264033 переглядiв

    Жителі Київщини можуть чути вибухи: в ОВА заспокоїли

     • 250733 переглядiв