ukenru
na-lvivschini-vikrili-skhemu-rozkradannya-gumanitarki-na-25-mln-grn-tisyachi-viluchenikh-bronezhiletiv-peredadut-zsu

На Львівщині викрили схему розкрадання гуманітарки на 25 млн грн: тисячі вилучених бронежилетів передадуть ЗСУ

 • 129017 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Служба безпеки України викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги у Львівській області. Організатору схеми уже повідомлено про підозру, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. Разом зі спільниками він організував завезення продукції військового призначення в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Цитата

"Щоб отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон, зловмисники вводили в оману посадовців ЗСУ. Зокрема, вони брали гарантійні листи від військової частини і ввозили спорядження, а потім, замість безкоштовної передачі на потреби українській армії, продавали товари, отримуючи прибуток", - ідеться в повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці виявили майже три тисячі бронежилетів на суму близько 25 млн грн, які були завезені в Україну як гуманітарна допомога армії.

Після проведення експертизи вилучена амуніція буде передана на потреби ЗСУ. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо 

Служба безпеки повідомила, що заблокувала шахрайську схему "Ваш родич у полоні!", учасники якої зокрема пропонували визволення з полону за 50-200 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП