na-lvivschini-likviduvali-milyonnu-skhemu-rozkradannya-byudzhetnikh-koshtiv-dlya-pereselentsiv-sbu

На Львівщині ліквідували мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів для переселенців - СБУ

 • 228928 переглядiв

Деталі

Йдеться про грошову допомогу спрямовану на забезпечення потреб першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб, яка була виділена міністерством соціальної політики України.

Зазначається, що через створений злочинний механізм, лише за одним з епізодів, сума збитків завдана державі становить майже один мільйон гривень.

Цитата

"Як встановили оперативники, одному з суб’єктів господарювання зі Львівщини, згідно поданих пропозицій в рамках державної програми, було виділено близько 9 млн грн. Проте підприємець безпідставно привласнив бюджетні кошти, бо по факту не надав повного обсягу послуг для забезпечення проживання ВПО", - повідомили у СБУ.

Також встановлено, що певна кількість осіб на яких чоловік отримував гроші на вказаний момент вже перебували за кордоном. Таким чином організована схема дала змогу зловмиснику привласнити майже мільйон гривень бюджетних коштів.

На підставі зібраних доказів зловмиснику вже оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому вже обрано запобіжний захід.

Триває розслідування щодо інших фігурантів провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрай ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн грн - Офіс Генпрокурора

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві відкриють Кліматичний офіс

     • 202480 переглядiв

    У Київ прибула міністерка довкілля Німеччини: деталі візиту

     • 190156 переглядiв

    Зеленський на Миколаївщині відвідав поранених бійців

     • 213699 переглядiв