ukenru
na-kyivshchyni-vnaslidok-raketnoi-ataky-rf-bez-svitla-1700-domivok-defitsytu-nemaie-minenerho

На Київщині внаслідок ракетної атаки рф без світла 1700 домівок, дефіциту немає - Міненерго

 • 31375 переглядiв

Внаслідок масованих ворожих обстрілів у Київській області знеструмлено 1700 споживачів, наразі тривають відновлювальні роботи, ситуація з електропостачанням контрольована, в резерві достатньо генеруючих потужностей.

На Київщині внаслідок масованого ворожого обстрілу без світла 1700 споживачів, дефіциту електроенергії немає, повідомили у Міненерго у четвер, пише УНН.

Генерація

"В аварійний короткостроковий ремонт виведено блок однієї з ТЕС. Це не вплине на забезпечення потреб споживачів. Працюють 7 атомних блоків, у резерві є достатньо генеруючих потужностей теплової та гідрогенерації", - повідомили у Міненерго у Telegram.

Як вказано, планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

"Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються", - додали у відомстві.

Наслідки обстрілів

"Внаслідок падіння уламків ворожої ракети пошкоджено обладнання електромереж у Київській області. Знеструмлено 1700 споживачів. Тривають відновлювальні роботи", - повідомили у Міненерго.

Внаслідок обстрілів, як зазначається, відключились повітряні лінії на Чернігівщині, одномоментно знеструмлено майже 800 споживачів у 10 населених пунктах.

У результаті обстрілу пошкоджено газорозподільні мережі на Харківщині, без газопостачання залишилось понад 600 абонентів. На Сумщині також через бойові дії пошкоджено надземний розподільний газопровід, без газу – 30 споживачів, вказали у міністерстві.

Знеструмлення

"Уночі відключились дві ПЛ 220 кВ НЕК "Укренерго" у Львівській області, внаслідок чого знеструмлювались 132 тисячі споживачів, у тому числі об’єкти Укрзалізниці (порушень руху потягів не було). Станом на ранок усіх споживачів заживлено", - повідомили у Міненерго.

Через технічні причини, як вказано, відключилась високовольтна повітряна лінія 330 кВ на Полтавщині. Лінію повернуто до роботи.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - зазначили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 3305 МВт-год. Також передбачається експорт – до 2148 МВт-год.