na-kubi-vikrili-torgivtsiv-lyudmi-yaki-zmushuvali-voyuvati-na-botsi-rosiyi-proti-ukrayini

На Кубі викрили торгівців людьми, які змушували кубинців воювати на боці росії проти України

 • 609493 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Куба розкрила злочинну мережу торгівців людьми, які змушували кубинців воювати на боці Росії у війні в Україні. Про це Міністерство закордонних справ Куби, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що кубинська влада працює над «нейтралізацією та ліквідацією» мережі.

У заяві міністерства закордонних справ Куби було наведено небагато деталей, але зазначено, що мережа торгівлі людьми діяла як у острівній державі Карибського басейну, за тисячі миль від Москви, так і в Росії.

Цитата

«Міністерство внутрішніх справ... працює над нейтралізацією та демонтажем мережі торгівлі людьми, яка діє з Росії, щоб включити кубинських громадян, які проживають там, і навіть деяких з Куби, до військових сил, які беруть участь у військових операціях в Україні», – йдеться в заяві уряду Куби.

Російський уряд не прокоментував ці звинувачення.

Доповнення

Наприкінці травня російська газета в Рязані повідомила, що кілька громадяни Куби підписали контракти зі збройними силами Росії та були відправлені в Україну в обмін на російське громадянство.

Уряд Куби заявив, що вже почав судове переслідування справ, у яких її громадян примушували до участі в бойових діях в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКитай шпигує за США за допомогою секретної бази на Кубі - Politico

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Перша леді США заразилася "короною"

     • 540419 переглядiв

    У Тверській області рф збили БПЛА — мер москви

     • 311175 переглядiв