ukenru
na-khvili-skandalu-rosiyska-kompaniya-vidalila-dani-pro-ukrayinsku-dochku-z-ofitsiynogo-portalu

На хвилі скандалу: російська компанія видалила дані про українську "дочку" з офіційного порталу

 • 9356 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Російське підприємство НПО ТОВ "Діагностичні системи" видалило з власного офіційного порталу дані про свою українську дочірню компанію ТОВ "Діагностичні системи Україна", передає УНН.





Нагадаємо, що ТОВ "Діагностичні системи Україна" отримало акцепт від CROWN AGENTS на постачання в Україну тест-системи перевірки донорської крові на гепатит В, С і сифіліс. Сума тендеру склала близько 120 тис. доларів.

Згідно з даними відкритих реєстрів, засновником обох компаній, і ТОВ “Діагностичні системи України”, і ТОВ НВО “Діагностичні системи” (зареєстроване та працює у Нижньому Новгороді), є громадянин Російської Федерації Анатолій Бурков, при цьому керівництво ТОВ “Діагностичні системи України” в Києві здійснює його син, також громадянин РФ, Костянтин Бурков.

На наміри CROWN AGENTS закупити тест-системи для України у російського постачальника відреагували народні депутати.

Так, у ВР заявився законопроект, який передбачає заборону на купівлю медичних засобів та ліків за державний кошт у компаній афільованих з РФ.

Також, Комітет охорони здоров’я ВР спробує заблокувати поставку тест-систем від російської “дочки” в Україну. Відповідне питання буде розглянуто на найближчому засіданні.

Українські Національні Новини

Економіка