na-khmelnychchyni-zatrymaly-lidera-bandy-yaka-na-zamovlennia-rf-pidpaliuvala-avtivky-ttsk

На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення рф підпалювала автівки ТЦК

 • 27496 переглядiв

На Хмельниччині нейтралізовано злочинну групу, яка підпалювала службові авто Сил оборони за завданням російської розвідки. Затримано лідера банди, якому загрожує до 10 років ув'язнення.

Правоохоронці нейтралізували злочинну групу, яка на "замовлення" рф палила службові авто Сил оборони на заході України. Зокрема, затримали лідера банди, який працював на російську розвідку. Про це заявили в СБУ, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що затриманий - житель Хмельниччини, який сам вийшов на окупантів, щоб налагодити з ними співпрацю в обмін на гроші.

Слідчі з'ясували, що чоловік розмістив у даркнеті своє "резюме", де запропонував "послуги" з підпалів автомобілів ТЦК. На "оголошення" фігуранта відповів представник рф, який дав йому завдання на знищення військових авто у Хмельницькому.

Військова контррозвідка СБУ спільно з карним розшуком Нацполіції задокументувала підривну діяльність злочинної групи і затримала її організатора "по гарячих слідах". Під час обшуків у нього вилучено мобільні телефони та сім-карти, які він використовував для комунікації з агресором.

Підпал автівок ЗСУ: російські спецслужби вербують українських підлітків для диверсій проти Сил оборони 14.06.24, 15:05

Наразі затриманому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 114-1 (готування до кримінального правопорушення, перешкоджання законній діяльності ЗСУ) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом)

- резюмували в СБУ. 

Зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Також триває розслідування для притягнення до відповідальності його спільників.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Доповнення

У Службі безпеки заявили, що для вчинення злочинів молодик залучив ще декількох жителів регіону.

Фігуранти підпалили два транспортні засоби місцевого військкомату за допомогою "коктейлів Молотова". Зловмисники знімали загоряння авто на камери власних телефонів для надсилання потім "звіту" окупантам.

Нагадаємо

СБУ та поліція затримали двох молодиків у Львові, які підпалювали авто українських військових за вказівкою фсб.

Популярні

Новини по темі

В Одесі запрацювала інтерактивна карта пляжів

 • 9938 переглядiв

У Сумах чули два вибухи - ЗМІ

 • 23969 переглядiв