ukenru
na-khersonschini-rashisti-namagayutsya-zaluchiti-ukrayinsku-molod-do-prorosiyskikh-organizatsiy-gur

На Херсонщині рашисти намагаються залучити українську молодь до проросійських організацій - ГУР

 • 1103021 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд серед української молоді, пише УНН з посиланням на інформацію ГУР.

Деталі

Одним з головних елементів цієї політики, як вказують у ГУР, стало так зване «військово-патріотичне виховання». З цією метою активно формуються «громадські організації» на кшталт «молоді будівельники Херсонської області», «молодь Херсона». Участь в них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру. Одночасно старше покоління регіону залучається до новостворених організацій «союз матерів Херсонської області», «організація ветеранів Херсонської області», повідомляють у розвідці.

Щоб створити уяву про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму, активно пропагується участь в організованому «міносвіти рф проєкті «твій крок», додають у ГУР.

У «федеральному агентстві зі справ молоді рф» анонсовано проведення на окупованих територіях загальноросійських дитячо-юнацьких конкурсів «планета великих змін» (планета больших перемен) та «велика зміна» (большая перемена). На запрошення представників санкт-петербурзького відділення всеросійського військово-патріотичного руху «юнармія» 31 липня «юнармійці» з «днр» візьмуть участь у головному військово-морському параді в санкт-петербурзі, зазначають у розвідці.

Доповнення

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими попереджає, що рф намагається маніпулювати почуттями рідних і близьких наших полонених.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП