ukenru
na-kharkivskomu-napryamku-zsu-prosunulis-v-glib-oboroni-voroga-ta-zakripitisya-tam-genshtab

На Харківському напрямку ЗСУ просунулись в глиб оборони ворога та закріпилися там – Генштаб

 • 177242 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Українські військові просунулись в глиб оборони противника на Харківському напрямку та закріпитися там. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу, передає УНН з посиланням на Медіа Центрі "Україна".

Цитата

«На Харківському напрямку противник активних бойових дій не веде, намагається втримати захоплені території, а також завдає ракетних ударів. Сили оборони України просунулись в глибину оборони противника та закріпилися на вивільнених територіях», - сказав Громов.

Деталі

За його словами, на Чернігівському, Конотопському та Сумському напрямках противник продовжує здійснювати обстріли, застосовуючи різні типи артилерії. Але інтенсивність таких обстрілів зменшилась з 50 до 39. За тиждень було зафіксовано один ракетний обстріл.

Бригадний генерал зазначив, що ймовірність наступу з території білорусі залишається низькою. Однак, зберігається загроза ракетних обстрілів. Також, з метою відволікти увагу ЗСУ, в прикордонних з Україною областях, розгорнуто угруповання військ прикриття держкордону росії:.

«До складу цих військ входять строковики або офіцери, які відмовились воювати в Україні», - розповів Громов.

Доповнення

На Харківщині завдяки аеророзвідки українські військові знищили з повітря ворожу техніку, яка висувалася для наступу.

Українські Національні Новини

Суспільство