na-donechchini-zbili-5-vorozhikh-litakiv-za-10-dib-shtupun

На Донеччині збили 5 ворожих літаків за 10 діб - Штупун

 • 186263 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. ЗСУ продовжують відбивати атаки окупантів на Таврійському напрямку та завдавати їм втрат. Зокрема за останні 10 діб вдалося збити 5 ворожих літаків Су-25. Про це в ефірі телемарафону сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає УНН.

Цитата

«За підтримки авіації ворог продовжує намагатися оточити Авдіївку. Наші воїни минулої доби відбили 3 атаки ворога і збили ще один ворожий штурмовик Су-25. Це, якщо рахувати, уже п'ятий літак, що збито на Донеччині за останні 10 діб», - сказав Штупун.

Деталі

Протягом минулої доби, з його слів, на цьому напрямку ворог завдав 2 ракетних та 29 авіаційних ударів. Ним було проведено 34 бойових зіткнення та здійснено 930 артилерійських обстріли. Більшість цих зіткнень відбувалося в районах Мар’їнки та Авдіївки. Також окупанти намагалися проводити наступальні дії в районах Новокалинового і Первомайського, проте безуспішно.

При цьому на Мар’їнському напрямку агресор збільшив активність. Наші захисники в районі Мар’їнки відбили за добу аж 17 атак окупантів. Ще 4 - біля Новомихайлівки.

Штупун також акцентував увагу на тому, що на Мелітопольському напрямку воїни ОСУВ “Таврія” мали частковий успіх південно-західніше Вербового, а саме - "просунулись до 400 метрів у визначених напрямках".

На Шахтарському напрямку ЗСУ завдали ворогу втрат в районі Новомайорського, це на Донеччині, та продовжують стримувати ворога в районах Новодарівки і східніше Малої Токмачки, що на Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Авдіївському напрямку загострення, окупанти руйнують школи в сусідніх громадах - голова МВА

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині збили 5 ворожих літаків за 10 діб - Штупун

     • 186263 переглядiв

    СБУ: затримано коригувальника ударів рф по Харкову

     • 256939 переглядiв

    Окупанти обстріляли житлову зону Херсона: є поранені

     • 179864 переглядiв