na-aerodromi-v-lypetsku-bazuvalysia-novi-rosiiski-vynyshchuvachi-su-57-defense-express

На аеродромі в липецьку базувалися нові російські винищувачі Су-57 – Defense Express

 • 19539 переглядiв

ЗСУ вразили авіабазу у липецьку, де базувалися нові російські винищувачі Су-57 та проходило навчання пілотів. На аеродромі також розміщувалися склади з понад 700 керованими авіабомбами.

Уражена ЗСУ авіабаза у липецьку була одним із найбільших російських навчальних центрів, де проходило навчання пілотів на нових винищувачах Су-57. Про це УНН пише з посиланням на Defence Express.

Деталі

Авіабаза в липецьку, де за повідомленням Генштабу ЗСУ був знищений склад боєприпасів, є одним із найбільших навчальних центрів у  рф ("4-й Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу"). Defence Express зазначає, що основну експлуатацію аеродрому здійснює 968-й дослідно-інструкторський змішаний авіаполк, але з початку повномасштабного російського вторгнення базу також використовують інші підрозділи тактичної авіації вкс рф для виконання бойових завдань.

На цій базі також проходило навчання російських пілотів на новому винищувачі Су-57, який у рф називають літаком "п'ятого покоління". За станом на квітень 2023 року ці літаки були зафіксовані на супутникових знімках сервісу Google Earth. Окрім того, рф заявляє про використання Су-57 у війні проти України.

Однак, чи були ці або інші російські літаки на авіабазі під липецьком під час атаки, та чи зазнали вони пошкоджень, наразі невідомо. На аеродромі також базуються Су-30, Су-34, Су-35, МіГ-31, частина з яких використовується як бойові, а частина як навчальні машини.

Нагадаємо

Сили оборони України у ніч на 9 серпня успішно уразили військовий аеродром "ліпецьк" у липецькій області рф та засоби ППО російських окупантів.

Згодом повідомили, що на аеродромі перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

У липецькій області рф після масованої нічної атаки БПЛА скасували всі розважальні заходи09.08.24, 10:02

Популярні

Новини по темі

В Україні з’явилися два нових індустріальних парки

 • 28602 переглядiв

У Харкові через удар рф наразі без постраждалих - ОВА

 • 19159 переглядiв

Іранські хакери намагаються вплинути на вибори в США

 • 12464 переглядiв

До Дія.City зможуть долучитися виробники біонічних протезів

 • 11791 переглядiв