ukenru
mzs-za-ostannyu-dobu-partneri-virishili-pidtrimati-ekonomiku-ukrayini-mayzhe-2-mlrd-dolarami

МЗС: за останню добу партнери вирішили підтримати економіку України майже 2 млрд доларів

 • 13667 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Протягом останньої доби деякі партнери ухвалила рішення про підтримку економіки України майже 2 млрд доларів. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Наступний елемент стратегії стримування. Дуже позитивним сигналом для економічної та фінансової стійкості України є рішення низки партнерів щодо виділення додаткової масштабної допомоги для економіки України. Буквально за останні дні ухвалені рішення на майже 2 млрд доларів", - сказав Кулеба.

Деталі

Зі слів міністра, канцлер Німеччини Олаф Шольц за підсумками переговорів з Президентом Зеленським заявив про виділення 150 млн євро. Після переговорів Президента і прем'єра Канади Джастіна Трюдо у вихідні Канада вирішила надати Україні додаткових 400 млн доларів, зазначив дипломат.

Він нагадав також, що США сьогодні оголосили про виділення макрофінансової підтримки Україні в розмірі 1 млрд доларів.

Що було раніше

Як писав УНН, США розглядають можливість надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до 1 млрд доларів, щоб допомогти українській економіці на тлі тиску з боку нарощування російської військової потужності.

Українські Національні Новини

Економіка