ukenru
mzs-vislaniy-budapeshtom-diplomat-povernuvsya-v-ukrayinu-ugorskiy-povernuvsya-na-batkivschinu

МЗС: висланий Будапештом дипломат повернувся в Україну, угорський повернувся на батьківщину

 • 20047 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Український дипломат, якого вислали з консульства у Будапешті, повернувся в Україну, а угорський поїхав додому. Про це повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца в коментарі УНН.

"Український дипломат вчасно покинув територію Угорщини, він вже в Україні. Угорський консул виїхав 6 жовтня і повернувся на батьківщину. Про призначення дипломатів на їхню заміну поки що рано говорити", - сказала речниця.

За її словами, подальші переговори з Будапештом поки зарано коментувати.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар раніше заявив, що відсутність погодження Києвом кандидатури нового посла Угорщини в Україні може бути сигналом про її неприйнятність.

Нагадаємо, 4 жовтня через роздачу угорського громадянства у Береговому, Україна вручила ноту послу Угорщини Ерно Кешкеню про висилку консула Угорщини в Береговому. Він має залишити територію держави протягом 72 годин.

Угорщина в свою чергу вирішила вислати українського дипломата у відповідь на кроки Києва.

Крім того, в Угорщині заявили, що Київ зволікає зі схваленням кандидатури нового угорського посла в Україні та повідомили, що розцінюють такі дії, як "недружній жест".

Українські Національні Новини

Політика