mzs-vidpovilo-prezidentu-braziliyi-na-zayavu-pro-krim-ukrayina-ne-torguye-svoyimi-teritoriyami

МЗС відповіло президенту Бразилії на заяву про Крим: "Україна не торгує своїми територіями"

 • 968569 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України. Україна не торгує своїми територіями, заявив речник МЗС Олег Ніколенко у відповідь на заяву президента Бразилії щодо Криму, пише УНН.

Деталі

Ніколенко навів інформацію ЗМІ, з приводу того, що "президент Бразилії пропонує віддати Крим росії, щоб припинити війну".

І відповів: "Україна цінує зусилля Президента Бразилії з пошуку рішення задля припинення російської агресії. Водночас маємо чітко зазначити: Україна не торгує своїми територіями".

Цитата

"Немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому ми маємо поступатися хоча би сантиметром української землі. Українська позиція залишається незмінною: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів Статуту ООН", - наголосив речник МЗС України.

Доповнення

У своїй заяві президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва виступив за припинення війни рф проти України, при цьому зробив заяву, що "можливо, Крим і не обговорюватиметься".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Міноборони розроблять літню польову форму для жінок

     • 890155 переглядiв