mzs-vede-peremovyny-z-chervonym-khrestom-shchodo-prohram-dlia-povernennia-ukraintsiv-z-za-kordonu

МЗС веде перемовини з Червоним Хрестом щодо програм для повернення українців з-за кордону

 • 21531 переглядiв

Перший заступник Міністра закордонних справ України Андрій Сибіга зустрівся з Генеральним директором Товариства Червоного Хреста України, щоб обговорити діяльність організації, надану допомогу, участь у відновлювальних проектах та необхідність кращої координації з органами влади та міжнародними організаціями.

У четвер, 11 липня, 11 липня перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга зустрівся з генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) Максимом Доценком. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ України. 

Деталі 

У ході зустрічі очільник ТЧХУ представив основні напрямки поточної діяльності організації та поінформував щодо обсягів наданої Товариством допомоги.

Особливу увагу у ході зустрічі приділено залученню Товариства Червоного Хреста України до відновлення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" та дитячого Центру кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Україна веде переговори з ЄС про повернення чоловіків, які незаконно перетнули кордон21.06.24, 01:15

Окремо сторони обговорили питання підготовки спеціальних програм для повернення українців з-за кордону

- наголосили в МЗС.

Також Сибіга вказав на потребу посилення координаційної діяльності ТЧХУ з центральними та місцевими органами української влади, а також з міжнародними гуманітарними організаціями, щоб уникнути і дублювання функцій у наданні гуманітарної допомоги постраждалим громадам. 

Нагадаємо

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одноголосно ухвалила резолюцію щодо виплат грошей українцям, які виїхали в ЄС, для повернення в Україну

Популярні

Новини по темі

Померла Зірка фільму "Сяйво" Шеллі Дюваль

 • 85555 переглядiв