mzs-radyt-ukraintsiam-utrymatys-vid-poizdok-do-livanu

МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лівану

 • 14656 переглядiв

Через погіршення безпекової ситуації МЗС України радить громадянам не їздити до Лівану. Надано рекомендації для українців, які вже перебувають у країні, щодо безпечного поводження та уникнення небезпечних зон.

У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації в близькосхідному регіоні, МЗС рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок до Лівану до стабілізації обстановки. Про це заявили в МЗС України, передає УНН.

Деталі

Також у відомстві підготували низку рекомендацій для українців в Лівані на загострення безпекової ситуації в країні. 

Зокрема, громадянам України, які перебувають на території Лівану, МЗС рекомендує уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації та завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

Ракетна атака на Голанських висотах: 11 загиблих, Ізраїль звинувачує Хезболлу27.07.24, 23:30

Під час перебування в Лівані громадянам України також рекомендовано утриматися від поїздок до територій:

  • що межують з сирійським кордоном; 
  • що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; 
  • до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві (поблизу м.Тріполі), Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх (поблизу м.Сайда); 
  • Долини Бекаа; 
  • південного передмістя Бейрута (район Дахіє). 

Якщо ви потрапили в надзвичайну ситуацію, або виникла загроза вашому життю чи здоров’ю, рекомендуємо невідкладно звертатися до Посольства України в Лівані за номером телефону (+961) 5921668, за адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, чи на адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua

- додають в МЗС.

Якщо ви потрапили в надзвичайну ситуацію, або виникла загроза вашому життю чи здоров’ю, рекомендуємо невідкладно звертатися до Посольства України в Лівані за номером телефону (+961) 5921668, за адресою електронної пошти: emb_lb@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, чи на адресу електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо

Речник МЗС Ізраїлю попередив Ліван про загрозу "руйнівної війни" після ракетної атаки Хезболли на Голанських висотах. Ізраїль обіцяє відповісти на вбивство 11 людей, включаючи дітей.

Популярні

Новини по темі

МЗС радить українцям утриматись від поїздок до Лівану

 • 14656 переглядiв