mzs-kytaiu-pro-ymovirnist-perehovoriv-shchodo-prypynennia-viiny-v-ukraini-umovy-i-terminy-shche-ne-nazrily

МЗС Китаю про ймовірність переговорів щодо припинення війни в Україні: "Умови і терміни ще не назріли"

 • 79682 переглядiв

МЗС Китаю заявило про готовність відігравати конструктивну роль у відновленні мирних переговорів щодо України. Китай підтримує політичне врегулювання, але вважає, що умови для переговорів ще не назріли.

Китай підтримує всі зусилля, які сприяють миру в Україні, і готовий надалі відігравати конструктивну роль у відновленні мирних переговорів. Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі із главою МЗС України Дмитром Кулебою 24 липня, передає УНН із посиланням на заяву пресслужби МЗС Китаю. 

Деталі 

Ван Ї зазначив, що існує ризик ескалації та поширення "конфлікту" в Україні. За його словами, Китай завжди був твердо прихильний просуванню політичного врегулювання. 

Він нагадав, що Китай і Бразилія спільно випустили "Консенсус із шести пунктів", що охоплює "три принципи" конфліктних норм, "три елементи" плану мирних переговорів, "три проблеми" гуманітарного захисту. 

Китай вважає, що "вирішення всіх суперечок має бути досягнуто політичними засобам". 

Останнім часом і Україна, і росія посилають сигнали готовності до переговорів тією чи іншою мірою. Хоча умови і терміни ще не назріли, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють миру, і готові й надалі відігравати конструктивну роль у припиненні припинення вогню і відновленні мирних переговорів

- йдеться у заяві МЗС Китаю.

Також зазначається, що Китай занепокоєний гуманітарною ситуацією в Україні і продовжуватиме надавати гуманітарну допомогу Україні.

Кулеба, ж як повідомляється, сказав, що Україна готова вступити в переговори з росією з метою досягнення справедливого і міцного миру. Міністр також повідомив, що Україна "уважно вивчає" мирний план, запропонований Китаєм і Бразилією.

Кулеба на зустрічі з головою МЗС Китаю: потрібно завершити війну, відновити мир і прискорити відновлення України24.07.24, 11:59

Популярні

Новини по темі

Латвія передасть Україні нову партію медичної допомоги

 • 30355 переглядiв