my-pratsiuvaly-i-budemo-pratsiuvaty-v-ukraini-v-mkhp-rozpovily-chomu-ne-boiatsia-vkladaty-koshty-v-krainu

Ми працювали і будемо працювати в Україні: в МХП розповіли, чому не бояться вкладати кошти в країну

 • 29126 переглядiв

Компанія МХП активно інвестує в аграрний напрямок. Так, до прикладу, у вересні 2023-го МХП відкрила новий елеватор на Львівщині потужністю приймання 1,7 тис. тонн на добу. Які ще проєкти реалізувала компанія за останні два з половиною роки та що саме переконало топменеджмент МХП у безпеці таких інвестицій під час війни, розповів заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський, передає УНН.

Деталі

Коли розпочалася велика війна, власник та топменеджмент МХП у повному складі залишалися в країні, біля своїх людей, згадує він.

"Це рішення було зрозумілим і очевидним. Ми працювали і будемо працювати в Україні. Тому питання, чи вкладати кошти в нашу країну, навіть не виникало. Ми інвестували і продовжуємо інвестувати.

Якщо говорити про агробізнес, то за два з половиною роки, окрім проєкту, про який ви згадали, ми інвестували в модернізацію ще п’ятьох наших елеваторів в Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Тернопільській і навіть Сумській областях.

І це ми говоримо лише про один наш напрям. Наприклад, у листопаді 2022 року ми завершили будівництво заводу з переробки соняшника і збільшили наші потужності на 1 тис. тонн за добу", - розповів Доброгорський.

Він додав, що сумарна потужність всіх трьох заводів МХП становить близько 4 тис. тонн на добу. Тобто, вона зросла на чверть.

"Наша логістика стала диверсифікованішою та сильнішою, з’явилися нові напрямки": Доброгорський розповів, як в МХП відреагували на виклики повномасштабної війни04.07.24, 10:24

Популярні

Новини по темі

У нас стоїть 14 не укомплектованих бригад – Зеленський

 • 31629 переглядiв

У Києві через спеку знову обмежено рух вантажівок

 • 30347 переглядiв