ukenru
mvf-podatkova-politika-v-ukrayini-vedetsya-na-dva-fronti

МВФ: податкова політика в Україні ведеться на два фронти

 • 22570 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Експерти Міжнародного валютного фронту дали оцінку ведення податкової політики в Україні, передає УНН із посиланням на новий звіт МВФ від 23 листопада.

"Податкова політика в Україні працює відразу на два фронти. З одного боку, за ці роки була проведена дуже значна робота щодо поступового вдосконалення і оновлення податкової системи; з іншого - ставить під сумнів основні принципи існуючої системи", - сказано у звіті.

Так, зазначають експерти, у той час як серйозні зусилля було докладено, наприклад, до модернізації міжнародних аспектів податку на прибуток, деякі політичні кола наполегливо закликають скасувати податок на прибуток корпорацій.

У свою чергу, у МВФ відзначили, що виступали проти введення податку на виведений капітал.

При цьому, у Фонді відзначили, що в Україні було прийнято прискорену амортизацію інвестицій в основний капітал, що є "більш адресним податковим стимулом", який повинен дати очікувані результати.

Також наголошується, що місія МВФ не вважає податкову амністію хорошою практикою.

"Хоча проблема незареєстрованої власності в Україні може бути важливою проблемою, податкова амністія не є підходящим інструментом для її вирішення, особливо, якщо вигода поширюється на активи, утримувані за кордоном. Тому вдосконалення кадастрів заслуговує на особливу увагу", - відзначають експерти.

Як повідомляв УНН, радник керівника Офісу Президента Тимофій Милованов вважає, що до кінця 2020 року Україні не варто розраховувати на транш Міжнародного валютного фонду.

Українські Національні Новини

Політика