ukenru
mogerini-zaklikala-maduro-propustiti-gumanitarnu-dopomogu-na-teritoriyu-venesueli

Могеріні закликала Мадуро пропустити гуманітарну допомогу на територію Венесуели

 • 9269 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала президента Ніколаса Мадуро допустити гуманітарну допомогу на територію Венесуели. Про це заявила Федеріка Могеріні, передає УНН з посиланням на сайт Європейської ради.

"Ми настійно закликаємо правоохоронні органи і органи безпеки проявляти стриманість, уникати застосування сили і допускати допомогу. Ми відкидаємо використання нерегулярних збройних угруповань для залякування цивільних осіб і законодавців, які мобілізувалися для розподілу допомоги", - йдеться в повідомленні.

Глава дипломатії Євросоюзу підкреслила, що відмова режиму визнати надзвичайну гуманітарну ситуацію веде до ескалації напруженості. Надходять тривожні повідомлення про заворушення, актах насильства і зростанні числа жертв, особливо в прикордонних районах і серед корінного населення пемонов.

Федеріка Могеріні додала, що витоки кризи, що продовжується в Венесуелі є політичними та інституційними, тому рішення може бути тільки політичним. Ми знову заявляємо про нашу рішучу неприйнятті і засудження насильства і будь-яких ініціатив, які можуть ще більше дестабілізувати регіон.

Нагадаємо, лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо закликав міжнародне співтовариство бути готовим розглянути всі варіанти врегулювання кризової ситуації в країні.

Українські Національні Новини

Політика