ukenru
minreintegratsiyi-ukrayintsiv-budut-spovischati-schodo-pereglyadu-yikh-personalnikh-danikh

Мінреінтеграції: українців будуть сповіщати щодо перегляду їх персональних даних

 • 1267486 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Уряд схвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. Невдовзі це дозволить системі фіксувати всі перегляди особистих даних українців, повідомляє УНН з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цитата

"Урядом була ухвалена постанова, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї. Незабаром це дозволить системі фіксувати всі перегляди особистих даних українців. Своєю чергою громадяни зможуть отримувати сповіщення у Дії про запити стосовно їхніх персональних даних", — пише Мінреінтеграції.

Додатково

У Мінреінтеграції зазначили, що "новація дозволить забезпечувати прозору роботу з реєстрами та покращить інформованість населення". І що зараз вже йдуть технічні роботи над реалізацією ухвалених змін.

"«Трембіта» – це національна система, яка об’єднує між собою електронні реєстри органів влади та забезпечує зв’язок між ними. Завдяки їй держреєстри обмінюються даними, що дозволяє громадянам отримувати більшість державних послуг онлайн", — пояснили у Мінреінтеграції.

Крім того, система сприяє отриманню даних із реєстрів, які відображаються в цифрових документах у "Дії".

Нагадаємо

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило поради для українців за кордоном, як вберегтися від торгівлі людьми.

Українські Національні Новини

Суспільство