minoborony-z-liutoho-2022-roku-do-ekspluatatsii-dopushcheno-ponad-100-novykh-zrazkiv-boieprypasiv

Міноборони: з лютого 2022 року до експлуатації допущено понад 100 нових зразків боєприпасів

 • 69582 переглядiв

З початку російського повномасштабного вторгнення Міністерство оборони України ввело в експлуатацію понад 100 нових зразків вітчизняних боєприпасів. Серед них боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів та призначення. Про це УНН пише з посиланням на Міноборони.

Деталі

З початку масштабного вторгнення росії Міністерство оборони України ввело в експлуатацію понад 100 нових зразків боєприпасів, майже половину з яких було кодифіковано з початку 2024 року.

Серед зразків, які були кодифіковані, допущені до експлуатації Міністерством оборони України переважна більшість – продукція вітчизняного ОПК. Зокрема, це боєприпаси до стрілецької зброї, засоби ближнього бою, мінометні міни, артилерійські снаряди різних калібрів та призначення

- зазначають у міністерстві.

Також введено близько 60 зразків боєприпасів для безпілотних літальних апаратів різних типів та відповідні підривачі, всі вироблені вітчизняними підприємствами. Серед цих боєприпасів — комбіновані, осколково-фугасні, кумулятивно-осколкові та багатоцільові.

Варто зазначити, що кодифікація та введення в експлуатацію зразків з номенклатурним номером НАТО дозволяє їх придбання за кошти державного бюджету для підрозділів Сил оборони України.

Нагадаємо

Міністерство оборони України розпочало тестування нової системи управління даними в рамках проведення інституційної реформи, яка покликана унормувати процеси збору, передачі та отримання інформації в структурі міністерства.

Норвегія передає Україні боєприпаси до гранатометів на майже 42 млн євро13.06.24, 11:00 • [views_31312]

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині працює ППО - ОВА

     • 80053 переглядiв