minoborony-z-henshtabom-do-kintsia-roku-povynni-rozghornuty-medychnu-informsystemu-u-viiskovykh-chastynakh-zelenskyi

Зеленський: Міноборони з Генштабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформсистему у військових частинах

 • 23179 переглядiв

Президент доручив розгорнути медичну інформсистему у військових частинах до кінця року. Також доручив уряду забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що міністерство оборони і Генеральний штаб ЗСУ до кінця року повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим. Також Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю. Про це Зеленський заявив на 1-му щорічному Міжнародному конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність", повідомляє "Суспільне", передає УНН.

Деталі

Як заявив Зеленський, військова медицина має завжди бути у фокусі уваги держави. Серед основних завдань - побудова медичної системи, що відповідає викликам сьогодення. Йдеться про створення єдиного медичного простору, де кожен фахівець знає і виконує свою роль.

Мова, зокрема, про ефективне використання ресурсів, постачання аптечок і турнікетів відповідні якості, постачання мобільних госпіталів, бути уважнішими до поранених, до тих, хто повернувся з російського пекла. Мова про механізми реінтеграції звільнених з полону бійців. Створення центру реінтеграції та забезпечення відновлення військовослужбовців. Все, що може бути оцифровано, має бути оцифровано. Міноборони разом з Генеральним штабом до кінця року повинні розгорнути медичну інформаційну систему у військових частинах, щоб маршрут пораненого був прозорим і зрозумілим. Це те, чого очікує кожен військовий медик, кожен військовослужбовець

- зазначив Зеленський.

Президент додав, що має бути впроваджена ефективна система реабілітації, яка включає ментальне відновлення військових разом з їхніми родинами.

Окремо глава держави розповів, що підписав указ положення про проходження військової служби, яке регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, що не проходили військову кафедру та дав доручення уряду в повній мірі забезпечити фінансування створення сучасного реабілітаційного госпіталю з модулем реінтеграції військових звільнених з полону та стабілізаційних пунктів для безперебійного надання медичної допомоги в зоні ведення бойових дій.

Кожен командир має пам'ятати, що люди - це невитратний матеріал, їхні сили, їхні знання, їхні вміння – важлива цінність для держави. Наша незалежність міцно тримається на наших людях. І з цим розумінням ми повинні створити відповідну систему реабілітації, з найвищим рівнем підготовки необхідних кадрів і центрами відновлення. Це наше завдання, це наша мета, це наш шлях

- наголосив Президент.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський у День медичного працівника України зазначив, що зараз в Україні немає такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна, і яка не приймала би поранених з фронту або після ударів російської армії. Президент наголосив, що навіть після жорстоких російських атак на сотні лікарень, ми не втрачаємо здатності нашої медицини рятувати життя.

Популярні

Новини по темі

Збірна Китаю здобула перше "золото" Олімпіади-2024

 • 21036 переглядiв