ministr-oboroni-estoniyi-yevropa-povinna-zbilshiti-vitrati-na-oboronu

Міністр оборони Естонії: "Європа повинна збільшити витрати на оборону"

 • 426090 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Повільні темпи європейських витрат на оборону та інвестицій перешкоджають як підтримці України, так і розвитку обороноздатності країн ЄС. Про це заявив міністр оборони Естонії Ганно Певкур у день неформальної зустрічі очільників оборонних відомств Європейського Союзу в Іспанії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу міністерства оборони Естонії.

Деталі

Зазначається, що сьогодні міністри оборони країн ЄС в Іспанії обговорюють продовження підтримки України в російській війні та оборонні виклики Європи.

«Валовий внутрішній продукт Європейського Союзу становить близько 16 трильйонів євро на рік, але ми виділили лише 4,6 мільярда євро, або 0,03% європейського ВВП, з Європейського фонду миру, наприклад, на підтримку України - доводячи, що ми маємо колективну спроможність продовжувати підтримувати Україну до переможного кінця і забезпечувати безпеку наших громадян", - заявив міністр.

Він нагадав, що навесні Європейський союз домовився надіслати в Україну мільйон снарядів до березня 2024 року.

«Залишилося ще півроку, але вже зрозуміло, що всі країни ЄС повинні зробити більше, ніж раніше, щоб досягти мети. Окрім відправки наявних снарядів і нового виробництва, ми також маємо швидко розглянути альтернативи для досягнення мети, включаючи оновлення старих снарядів і закупівлі з третіх країн», – додав Певкур.

Нагадаємо

Європейський Союз на тлі зобов'язань перед Україною збирається виробляти понад мільйон боєприпасів щороку. Наразі фіналізується робота над пропозиціями щодо замовлень.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі