ministr-finansiv-frantsiyi-skasuvav-vizit-do-saudivskoyi-araviyi-cherez-zniknennya-zhurnalista

Міністр фінансів Франції скасував візит до Саудівської Аравії через зникнення журналіста

 • 10343 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер долучився до зростаючого списку міністрів та провідних керівників підприємств, які відмовилися від участі в інвестиційній конференції в Саудівській Аравії у відповідь на зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві у Туреччині, передає УНН з посиланням на Reuters.

Ле Мер заявив, що влада Саудівської Аравії повинна пояснити зникнення Хашоггі.

Турецькі чиновники заявили, що вважають, що Хашоггі, колумніста Washington Post, який критикував режим наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана Аль Сауда, був убитий всередині консульства. Саудівська Аравія спростовує ці твердження.

"Ні, я не збираюся їхати туди. Ці заяви є серйозними", - заявила Ле Мер.

Раніше міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що у четвер перегляне свої плани відвідати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді на наступному тижні.

Як повідомляв УНН, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі відомий критичними висловлюваннями щодо нинішньої політики Ер-Ріяда. У 2017 році він покинув батьківщину і оселився в США. Журналіст на постійній основі писав статті для The Washington Post, в яких аналізував ситуацію в Саудівській Аравії і зовнішню політику країни, не замовчуючи проблемні аспекти діяльності влади та критикуючи Ер-Ріяд.

2 жовтня стало відомо, що Хашоггі відправився в генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для оформлення документів, із тих пір він не виходив на зв’язок.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Повітряні Сили збили 28 із 29 ударних російських дронів

     • 101666 переглядiв

    Уночі над Дніпропетровщиною ППО знищила два "шахеди"

     • 73575 переглядiв

    Нічна атака на Харків: стали відомі наслідки

     • 31789 переглядiв

    Помічник Трампа зізнався, що вкрав у нього $60 тисяч

     • 53802 переглядiв

    Новини по темі

    Стрілянина в Керчі: кількість загиблих зросла до 21

     • 11729 переглядiв