ukenru
mininfrastrukturi-gotuye-kontsesiyu-dlya-aeroportiv-borispil-i-lviv

Мінінфраструктури готує концесію для аеропортів "Бориспіль" і "Львів"

 • 9270 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Міністерство інфраструктури України готує концесію для аеропортів "Бориспіль" та "Львів" із залученням регіональних летовищ. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу відомства.

"Ми серйозно підходимо до питання аеропортів і теж готуємо концесію аеропортову "Борисполя" і "Львова" із залученням регіональних летовищ. Це буде пакет − один державний аеропорт і декілька комунальних", - повідомив Омелян.

Також він заявив, що є ще декілька концесійних проектів.

"Ми маємо ще близька 10 проектів, які стосуються як морської галузі, так і залізниці", - вказав міністр.

Що стосується концесії портів "Ольвія" та "Херсон", то щодо них напередодні було перше засідання конкурсних комісій.

За словами Омеляна, дані ТЕО (техніко-економічне обґрунтування) свідчать, що реалізація проекту концесії в спеціалізованому порту "Ольвія" сприятиме, зокрема, залученню інвестицій обсягом близько 17,3 млрд грн, а проекту концесії в порту "Херсон" - залученню інвестицій обсягом близько 1,37 млрд грн.

"Комісія покликана завершувати підготовку конкурсної документації та вже у квітні-травні 2019 року провести рівний, конкурентний та прозорий конкурс, у якому візьмуть участь як українські, так і міжнародні компанії. Вже понад 20 компаній виявили свою зацікавленість у подальшій реалізації пілотних концесійних проектів", - наголосив Омелян.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні закон "Про концесії".

Українські Національні Новини

Економіка