minenerho-ye-znestrumlennia-cherez-nehodu-u-dvokh-oblastiakh-pislia-ataky-rf-na-enerhoobiekt-na-sumshchyni-svitlo-povernuly-chastkovo

Міненерго: є знеструмлення через негоду у двох областях, після атаки рф на енергооб'єкт на Сумщині світло повернули частково

 • 22740 переглядiв

Російські війська атакували енергетичний об'єкт на півночі України. Через дефіцит потужностей застосовуються графіки відключень електроенергії, 507 населених пунктів залишаються без світла.

Російські війська атакували об’єкт енергетики на півночі. Протягом усієї доби застосовуються графіки відключень електроенергії. Про це повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, ситуація в енергетиці залишається складною, у системі є значний дефіцит генерувальних потужностей через масовані ворожі атаки.

"На сьогодні заплановано, що графіки погодинних відключень діятимуть з 0:00 до 24:00", - вказали у міністерстві.

Обстріли

У Сумській області була здійснена атака БПЛА на енергетичний обʼєкт, що призвело до знеструмлення кількох підстанцій та приєднаних до них споживачів у Сумській і Чернігівській областях. Споживачів частково заживлено за резервною схемою.

На Чернігівщині внаслідок обстрілу повітряної лінії одномоментно знеструмлювались споживачі у 6 населених пунктах.

У Донецькій області через бойові дії вимикалась високовольтна повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції та приєднаних до неї побутових споживачів. Споживачів заживлено.

Стан мереж

В Одеській області через технологічні порушення вимикалось обладнання на високовольтній підстанції. У результаті знеструмились кілька підстанцій та приєднані до них побутові та промислові споживачі. Усіх заживлено.

Знеструмлення

Через складні погодні умови без енергопостачання 14 населених пунктів у Чернігівській та Сумській областях. 

Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 507 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14,86 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, зазначили у Міненерго.

Імпорт та експорт

Протягом доби планується імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини максимальною потужністю 1 251 МВт. Експорту не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі

У Ризі відкрили будинок для українських біженців

 • 12069 переглядiв

Війська рф вдарили по Невському та Макіївці з "Градів" - ОВА

 • 23340 переглядiв