mindovkillia--yakist-vody-u-mistsiakh-vodozaboriv-kyieva-ta-brovariv-vidpovidaie-normi

Міндовкілля : якість води у місцях водозаборів Києва та Броварів відповідає нормі

 • 16957 переглядiв

Міндовкілля повідомляє, що якість води у Десні біля водозаборів Києва та Броварів відповідає нормі. Забруднення, що рухається річкою, менш концентроване, ніж було на початку у Сеймі на Чернігівщині.

Якість води у річці Десна у місцях водозаборів Києва та Броварів перебуває в межах норми, ризики для здійснення водозабору відсутні, якість води в річці Сейм на території Чернігівської області покращується. Про це повідомляє Міндовкілля, пише УНН.

15 вересня 2024 року на річці Десна в межах Київщини якість води у місцях водозаборів м. Києва та м. Бровари перебуває у межах норми. Ризики для здійснення водозабору відсутні. Перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено, показники розчиненого кисню у межах норми, фіксується потемніння води. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

У Міндовкілля зазначили, що забруднення, яке рухається Десною, менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води на Чернігівщині.

За даними Київводоканалу та Київського міського центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України, у відібраних пробах питної води на ранок 15 вересня в контрольних точках централізованого водопостачання м.Києва перевищення не виявлено, - резюмували у Міндовкіллі.

Нагадаємо

Як раніше писав УНН, забруднення води в Десні рухається до Києва, але через розбавлення концентрація менша. Київводоканал готовий очищати воду, загроз для питного водопостачання киян наразі немає.

Ольга Розгон

Київ

    Популярні

    Новини по темі