mezhyhiria-zarobyla-ponad-2-mln-hrn-za-dva-tyzhni-yak-derzhavna-ustanova

"Межигір'я" заробила понад 2 млн грн за два тижні як державна установа

 • 19875 переглядiв

Парк-пам'ятка "Межигір'я" за два тижні роботи як державна установа заробила понад 2,1 млн грн. Міністр довкілля Руслан Стрілець повідомив про плани перетворити парк на європейський рівень.

Два тижні як парк-пам’ятка "Межигір’я" працює на державу. За цей час установа заробила понад 2 млн гривень. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Деталі 

Очільник Міндовкілля відвідав парк, поспілкувався з його працівниками та оглянув низку об’єктів.

За його словами, команда Межигір’я налагоджує роботу, набирає персонал. Працівники, які роками опікувались парком на волонтерських засадах, активно працевлаштовуються у парк-пам’ятку.

За липень установа взяла на роботу 40 людей. Усього в парку працює 111 людей.

Стрілець розповів про перші результати роботи "Межигір’я" на державу:

  • За 14 днів роботи – понад 2,1 млн грн надходжень до держбюджету (420 тис. гривень цієї суми – сплата податків, зокрема, ПДВ).
  • Понад 10 тисяч відвідувачів, серед яких 500 учасників бойових дій, для них вхід безкоштовний. Крім того, передбачені пільгові квитки для багатодітних родин, дітей-сиріт, вихованців дитячих будинків та інтернатів.
  • Понад 180 родин скористались спеціальним, економічно вигідним квитком “Сімейний”, який запроваджений державним парком для підтримки родин, які виховують 1-2 дитини.
  • Загалом за 8 місяців роботи державної установи в бюджет сплачено понад 4,4 млн грн податків.

Ми змінюємо філософію розвитку парку. Колишня урядова резиденція має стати парком європейського рівня. У планах перетворити його не просто на дендропарк по типу "Софіївки", а зробити його найулюбленішим місцем мешканців Київщини та гостей України по типу Королівського ботанічного саду у Сіднеї або відомого на весь світ Центрального парку в Нью-Йорку

– зазначив Стрілець.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Кабінет Міністрів України схвалив передачу "Межигір’я" в управління державній установі. В уряді обіцяли, що усі кошти від роботи "Межигір’я" будуть спрямовані до державного бюджету та ЗСУ.

29 квітня невідомі особи заблокували в'їзд до державного парку "Межигір'я", перешкоджаючи міжвідомчій комісії передати арештоване майно парку у державну власність.

Популярні

Новини по темі

Мітинг під ТЦК у Ковелі: відкрили два провадження

 • 9679 переглядiв