ukenru
metaloshukachi-bronezhylety-ta-pidvodnyi-dron-nimechchyna-peredala-dopomohu-ukrainskym-vybukhotekhinkam

Металошукачі, бронежилети та підводний дрон: Німеччина передала допомогу українським вибухотехінкам

 • 23456 переглядiв

Німеччина передала Національній поліції та Міністерству внутрішніх справ України нове обладнання для розмінування та розслідування воєнних злочинів, зокрема підводний дрон, вибухозахисні костюми, освітлювальні системи, металодетектори та обладнання для аналізу ДНК.

У четвер, 14 березня, вибухотехніки Нацполіції та експертна служба з МВС отримала нову партію гуманітарної допомоги від Федерального відомства кримінальної поліції ФРН. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України, пише УНН.

 Деталі 

У заході взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, Голова Національної поліції України Іван Вигівський та Тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе.

Під час передачі техніки заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря зазначив, що підтримка німецьких партнерів суттєво допомагає українським правоохоронцям у розмінуванні та розслідуванні воєнних злочинів рф.

Німеччина передала Силам оборони України 50 тисяч аптечок02.03.24, 17:21 • [views_0]

Голова Національної поліції Іван Вигівський зазначив, що вибухотехніки Нацполіції щоденно розміновують українські території та вже здійснили 60 тисяч виїздів.

Вибухотехніки Нацполіції вже обстежили понад 33 тисячі гектарів нашої території та вилучили понад 280 тисяч різних боєприпасів і понад дев’ять тонн вибухівки. За весь цей час нам передано обладнання лише для вибухотехніків Нацполіції понад 14 мільйонів євро

– наголосив очільник відомства.

Вибухотехніки поліції отримали підводний дрон, 10 вибухотехнічних костюмів із комплектом обладнання, 20 портативних освітлювальних систем, металошукачі, бронежилети з балістичним захистом та комбіновану систему для розмінування територій. 

Окрім того, державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС отримав від партнерів три автоматичні станції виділення ДНК, генетичний аналізатор, термостати, морозильну камеру, шість центрифуг та додаткові прилади.

Снаряди, дрони і системи розмінування: Німеччина передала Україні нову військову допомогу26.02.24, 22:26 • [views_0]

Наші спеціалісти-вибухотехніки працюють не лише на поверхні, а й під водою. Для того, щоб краще обстежити й витратити менше часу, тепер ми будемо використовувати підводний дрон, який буде обстежувати зруйновані мости, дамби на предмет виявлення боєприпасів та інших предметів, які становлять загрозу для будівельників, які будуть відновлювати цю інфраструктуру

- розповів начальник Управління вибухотехнічної служби Нацполіції Володимир Хоменко.

За його словами, отриману техніку передадуть для вибухотехнічних підрозділів, у першу чергу, прифронтових регіонів. Адже саме це обладнання зараз вкрай необхідне для розмінування українських територій.

Нагадаємо

Згідно з умовами безпекової угоди, Німеччина продовжуватиме підтримувати незалежність України та її обороноздатність проти росії через нову безпекову угоду, яка передбачає військову допомогу, допомогу у розмінуванні та інфраструктурну допомогу.