marchenko-pro-byudzhet-2024-vidatki-sektoru-oboroni-ne-budut-nizhchimi-nizh-tsogo-roku

Марченко про Бюджет-2024: видатки сектору оборони не будуть нижчими, ніж цього року

 • 810388 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Видатки сектору оборони та безпеки на наступний рік не будуть нижчими, ніж цього року. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ще зарано говорити про якісь остаточні цифри. Ми зараз збираємо інформацію з боку міністерств, відомств. Є розуміння, яким чином ми будемо готувати бюджет, є розуміння наших потреб. Єдине, що точно можна сказати, що у нас видатки сектору безпеки та оборони не будуть нижчими, ніж цього року», - сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2024: Мінфін очікує мінімум 42 млрд дол. міжнародної підтримки

На запитання, чи «просять» вони бути вищими, Марченко відповів: «Звичайно, вони просять у п’ять разів (бути – ред.) вищими, але є об’єктивна реальність. Ми не можемо у п’ять разів збільшити податки. Ми можемо собі дозволити бюджет сектору безпеки та оборони такі, які є. Може трошки переглянути, підкорегувати. Ми втримуємо цей сектор досить великими зусиллями».

Доповнення

За січень-липень 2023 року український уряд витратив понад 1,64 трлн грн. Найбільше коштів було спрямовано на оплату праці військовослужбовців, придбання військової техніки та соціальне забезпечення.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Прикордонники збили "шахед" на Одещині

     • 3196581 переглядiв