makhinatsii-z-zemleiu-kyivskoi-hes-dlia-biznesmena-mazepy-prosytymut-aresht-iz-zastavoiu-u-700-mln-hryven

Махінації з землею Київської ГЕС: для бізнесмена Мазепи проситимуть арешт із заставою у 700 млн гривень

 • 24474 переглядiв

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до організатора схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у розмірі 700 млн. грн. Про це журналісту УНН повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Деталі

Так, в ОГП повідомили, що подано чотири  клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою для підозрюваних з можливістю внесення застави.

Для організатора просять заставу у розмірі 700 млн. грн, для інших трьох підозрюваних у розмірі 500 млн. грн.

Як стало відомо УНН з власних джерел, зокрема мова про Ігоря Мазепу, якого підозрюють в організації махінації, його брата Юрія Мазепу. Для Ігоря прокуратура просить арешт з можливістю внесення застави у розмірі 700 млн. грн, для брата 500 млн. грн. 

Також в Печерському районному суді Києва розпочалося засідання щодо розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Ігорю Мазепі.

На сторінці УНН у Facebook можна подивитись трансляцію засідання щодо обрання Мазепі запобіжного заходу. 

Доповнення

 В ДБР повідомляли, що власнику інвестиційної компанії Concorde Capital Ігорю Мазепі та іншим фігурантам справи щодо організації оборудки з відчуження земель критичної інфраструктури – Київської ГЕС, сьогодні обиратимуть запобіжний захід.

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі