maizhe-dvi-tonny-kontrafaktnoho-tiutiunu-sudytymut-chleniv-orhanizovanoi-zlochynnoi-hrupy-yaki-nalahodyly-pidpilne-vyrobnytstvo

Майже дві тонни контрафактного тютюну – судитимуть членів організованої злочинної групи, які налагодили підпільне виробництво

 • 33082 переглядiв

На Полтавщині правоохоронці вилучили майже дві тонни контрафактного подрібненого тютюну в організованого злочинного угруповання, яке налагодило незаконне виробництво та реалізацію тютюнових виробів.

У Полтавській області завершили досудове розслідування щодо злочинної групи, яка налагодила нелегальне виробництво та збут подрібненого тютюну. Під час обшуків правоохоронці вилучили майже дві тонни контрафактного товару. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки, пише УНН

Як повідомили в БЕБ, слідство встановило чотирьох полтавців, які у складі організованої злочинної групи здійснювали переробку листового тютюну за допомогою спеціального обладнання. Згодом без відповідних дозвільних документів готову продукцію фасували для подальшого продажу. 

Відправку контрафактної продукції по всій Україні члени злочинної групи здійснювали зі складу у сусідній області

"Детективи провели 16 санкціонованих обшуків на складах і в помешканнях підозрюваних. В результаті вилучили понад 1,7 тонн подрібненого тютюну у мішках та обладнання для його переробки", - зазначили в БЕБ.

Додали, що, наразі, матеріали справи з обвинувальним актом скеровано до суду.

Додатково 

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ексклюзивному інтерв’ю УНН розповів, що без практичного використання нові інструменти боротьби з нелегальним ринком тютюнової продукції не матимуть належної ефективності.

"Свого часу була ідея створення тематичного реєстру щодо виробників. Державна податкова служба надала нам перелік компаній, які мають ліцензію на продаж тютюнової продукції – це понад 50 представників. Далі передбачалося надання компаніями еталонних зразків продукції. Частину інформації ми отримали, але ця робота не знаходить максимально ефективного відгуку, який міг би бути. Крім того, експерти мають всі технічні можливості для проведення скажімо так безпосередніх моніторингових візитів на виробництва. Кроки прості – приїзд спеціалістів, виробництво кількох пачок у їх присутності, оперативного аналізу усіх характеристик на місці (тютюн, пакування, фільтрувальні елементи, інші складові та їх ознаки), висновок тут і зараз. Постанови про призначення експертиз щодо дослідження фактів нелегального виробництва тютюнової продукції зараз надходять у кількості десятків на день, держава повинна мати ясність у цьому питанні", - зазначив Рувін.

Популярні

Новини по темі