lyshe-masshtabuiut-svoi-zvirstva-lubinets-vidreahuvav-na-informatsiiu-pro-rozstril-okupantamy-ukrainskykh-viiskovykh

Лише масштабують свої звірства: Лубінець відреагував на інформацію про розстріл окупантами українських військових

 • 43738 переглядiв

Дмитро Лубінець назвав розстріл українських військовополонених воєнним злочином. СБУ розпочало розслідування інциденту на Торецькому напрямку, омбудсмен закликав міжнародну спільноту тиснути на рф.

Розстріл військовополонених – воєнний злочин і порушення законів і звичаїв війни. Так відреагував на інформацію про страту окупантами українських захисників омбудсмен Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

За словами омбудсмена, Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях розпочало досудове розслідування щодо ймовірного розстрілу окупантами трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку.

"Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими!

росія продовжує демонструвати свою терористичну суть, лише масштабуючи свої звірства! Кожен день українці переживають трагедії, на які немає адекватної відповіді світової спільноти", - наголосив Лубінець.

Ерім того він закликав міжнародні організації та країни-партнерів тиснути на рф, аби вона понесла відповідальність за свої злочини.

Близько 10 пострілів у бік беззбройних: Лубінець відреагував на розстріл українських військовополонених окупантами10.07.24, 20:45

Раніше

У Telegram з'явилась інформація про ймовірний розстріл українських військовослужбовців представниками ЗС РФ. Офіс генпрокурора розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський звільнив заступника голови ОП Шурму

     • 46128 переглядiв

    Ольга Стефанішина подала заяву про відставку

     • 34686 переглядiв