ukenru
lyashko-nazvav-golovni-prioriteti-spivpratsi-ukrayini-ta-izrayilyu-u-borotbi-z-covid-19

Ляшко назвав головні пріоритети співпраці України та Ізраїлю у боротьбі з COVID-19

 • 11342 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Пріоритетами співпраці України та Ізраїлю є глобальне вдосконалення управління системою охорони здоров’я та інвестування у відкриті системи моніторингу епідеміологічних загроз. Про це заявив на Українсько-Ізраїльському саміті заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"Ми вважаємо, що новими нашими пріоритетами у співпраці України та Ізраїлю державного, а також бізнесового рівнів, повинні стати вдосконалення глобального управління системи охорони здоров’я та розвиток національних систем громадського здоров’я", - сказав Ляшко.

За його словами, значно дешевше фінансувати в утримання національних систем громадського здоров’я, ніж ліквідовувати наслідки пандемій у загальному державному масштабі.

"Інвестування у глобальні відкриті системи моніторингу епідеміологічних загроз і раннього попередження їх виникнення це пріоритет номер два", - додав Ляшко.

Він додав, що потрібно формувати міждержавні фонди з розробки вакцин і нових методів дослідження і звертати увагу на екологічність протиепідеміологічних заходів.

Окрім того, Ляшко наголосив, що потрібно звернути увагу на роль соціальних мереж, адже дезінформація впливає на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо, раніше у МОЗ повідомляли, що доклінічна фаза випробувань української вакцини-кандидата від COVID-19 завершена, вона має гарні перспективи. Тепер має розпочатись клінічна фаза.

Українські Національні Новини

Політика