ukenru
lutsenko-zayaviv-scho-ne-podast-u-vidstavku

Луценко заявив, що не подасть у відставку

 • 13400 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко не збирається писати заяву про відставку. Про це він заявив під час спілкування з журналістами на Київському єврейському форумі, передає кореспондент УНН.

"Я не люблю свою посаду, і мені дуже важко працюється на ній в силу багатьох причин, в основному через те, що наше суспільство і ЗМІ вважають, що слово Генеральний означає Всемогутній", - сказав Луценко.

З його слів, навіть при оцінках поганої боротьби з корупцією всі претензії йдуть до ГПУ, а не до органу влади з одно корінним словом - "антикорупційного бюро".

"На цей момент я не бачу ані юридичних, ані моральних підстав писати заяву про відставку. Закон про прокуратуру передбачає зміну прокурора лише в двох випадках – коли він сам хоче піти або коли парламент хоче, щоб він пішов. Я сам не бачу ані юридичних, ані моральних підстав для відставки", - зазначив Генпрокурор.

"Якщо парламент висловить мені недовіру, я це сприйму абсолютно нормально, спокійно, і готовий до цього. Збір підписів за мою підставку ініційований, розпочався, і по даним за минулий тиждень аж 19 підписів зібрано. Як тільки буде 150 – поговоримо окремо", - додав він.

Як повідомляв УНН, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що запропонує новообраному президенту Володимиру Зеленському власну відставку. 

Українські Національні Новини

Політика