lukashenko-zaiavyv-shcho-bilorus-bula-zmushena-perekynuty-do-ukrainskoho-kordonu-maizhe-tretynu-svoiei-armii

лукашенко заявив, що білорусь була змушена перекинути до українського кордону майже третину своєї армії

 • 33810 переглядiв

лукашенко заявив, що білорусь вимушено перекинула майже третину армії до кордону з Україною через нібито агресивну політику. Він також звинуватив Україну у вторгненні безпілотників на територію білорусі.

білоруський диктатор олександр лукашенко стверджує, що його країна нібито була змушена перекинути до кордону з Україною майже третину своєї армії. Про це УНН повідомляє з посиланням на БЕЛТА.

Бачачи їхню (нібито - ред.) агресивну політику, ми ввели туди і розмістили в певних точках - так, як це в разі війни, оборони було б, - наших військових уздовж усього кордону. Ба більше, там працюють спецслужби, спецпідрозділи - "Альфа", "Алмаз" та інші - найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять

- розповів лукашенко в інтерв'ю пропагандистському телеканалу «россия».

лукашенко нагадав про "додаткове загострення обстановки" на кордоні наприкінці червня - на початку липня, коли велася підготовка до параду в Мінську на День Незалежності.

За його словами, тоді в Білорусь, зокрема з росії, перемістилося чимало літальних апаратів і підрозділи сухопутних військ, які брали участь у параді.

Ясно, що вони бачили переміщення до нас, американці ж їм усю інформацію дають. І подумали, що, як вони сказали, "путін знову буде наступати з території білорусі". З-під гомеля, як це було на початку СВО (повномасштабної війни - ред). І вони (нібито - ред.) до 120 тисяч почали перекидати військовослужбовців. У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було

- стверджує диктатор.

лукашенко заявив, що потім каналом комунікації, який, за його словами  нібито існує з українськими спецслужбами, вдалося обговорити ситуацію: "Ми запитали: "Ви навіщо це робите?" Вони нам чесно сказали: "Ви збираєтеся з росіянами нас атакувати з-під гомеля". Але в нас мети такої не було. Вони ці додаткові сили, які були понад 120 тисяч, відвели. І ми ті, які додатково вводили, теж відвели", - стверджує він.

Лукашенко також цинічно звинувачує Україну в тому, що нібито українські безпілотники фактично вторглися на білоруську територію.

А ті підрозділи, які два з половиною роки там були введені, вони і тоді, і тепер. І з їхнього боку, і з нашого боку присутні. Це смерті подібно, щоб ми свої війська з кордону з Україною прибрали. Війна йде

- сказав лукашенко.

білорусь активізувала зусилля з нагнітання напруженості на кордоні з Україною – ЦПД16.08.24, 16:42

Доповнення

Нагадаємо, що лукашенко закликав завершити війну в Україні за столом переговорів.

Також лукашенко погрожував застосувати ядерну зброю, якщо іноземні війська порушать кордон рб.

беларусь помогает рф модернизировать иранские дроны для войны в Украине - Сопротивление17.08.2024, 11:15

Популярні

Новини по темі

Monobank третю добу знаходитися під DDoS-атакою

 • 41241 переглядiв

росіяни впритул підходять до околиць Покровська

 • 29541 переглядiв