litva-vislovila-bilorusi-notu-protestu-cherez-vidkritu-zagrozu-napadu

Литва висловила білорусі ноту протесту через "відкриту загрозу нападу"

 • 56762 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ Литовської Республіки викликало Тимчасово повіреного у справах Республіки Білорусь Ярослава Хміля та вручило йому ноту протесту. Про це йдеться у заяві МЗС Литви, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що в ноті висловлювався рішучий протест проти виступу першого заступника державного секретаря Ради Безпеки Білорусі Павла Муравейка, опубліковано у виданні «Вечерний Минск» 24 жовтня 2023 року.

МЗС Литовської Республіки зазначає, що подібні заяви можна розуміти як відкриту погрозу нападу на Литву і є абсолютно неприйнятними.

Цитата

«Міністерство закордонних справ Литовської Республіки зажадало від Білорусі негайно надати офіційне пояснення заяви першого заступника державного секретаря Ради безпеки Республіки Білорусь і нагадало, що Литва вживатиме всіх можливих заходів для гарантування безпеки, суверенітету і територіальну цілісності країни», — йдеться у повідомленні.

Контекст

У виданні «Вечерний Минск» була опублікована стаття, в якій перший заступник секретаря РНБО Білорусі Павло Муравейко заявив, що Мінськ «має всі підстави» для агресії проти Литви, аби забезпечити транзит білоруських товарів. Він запропонував «пробити коридор» до російського Калінінграду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 1800 військових білорусі розташовані у прикордонних районах з Україною - Наєв

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Стали відомі наслідки нічної атаки на Полтавщину

     • 865884 переглядiв

    Японія запровадила санкції проти членів ХАМАСу

     • 38324 переглядiв