litva-provodit-viyskovi-navchannya-spilno-z-odinadtsyatma-krayinami-nato

Литва проводить військові навчання спільно з одинадцятьма країнами НАТО

 • 918274 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Протягом двох тижнів на території Литовської Республіки проходитимуть міжнародні військові навчання "Залізний вовк 2023-1". До тренувань приєдналися ще одинадцять країн НАТО, повідомили у прес-службі Збройних сил Литви, інформує УНН.

Деталі

Візьмуть участь у двотижневому тренінгу близько 3500 солдатів і 600 одиниць військової техніки з Литви, Бельгії, Чехії, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Канади, Хорватії, Польщі, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії та Німеччини. Щорічно навчання організовує піхотна бригада литовської армії «Іль Вольф», вони мають на меті оцінити боєготовність підрозділів цієї бригади та синхронізувати стандартні оперативні процедури.

Цитата

«Протягом року навчань бойова група передових сил НАТО, дислокована в Литві, і піхотний батальйон литовської армії «Вайдотас» навчатимуться правильному веденню наступальних і оборонних операцій методом «сила проти сили». Литовська армія повідомляє, що частина навчань також проходитиме в цивільних районах – солдатів і військову техніку під час навчань зможуть побачити жителі Укмергського, Йонавського, Кайшядорюського та Кедайняйського районів, але основні дії навчань проходитимуть на полігоні Gaižunai литовської армії, дислокованої в Йонавському районі, імітовані боєприпаси та вибухові речовини також будуть використовуватися лише на полігоні», – зазначили у Міністерстві оборони краъни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичний крок: у Збройних силах Литви з'явиться дивізія

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ISW пояснив мету останніх регулярних ракетних ударів рф

     • 1993335 переглядiв

    11-й пакет санкцій ЄС проти рф швидко не очікується - Reuters

     • 1078162 переглядiв

    У росії заявили про збитий безпілотник під курськом

     • 829266 переглядiв