lavrov-nastupnogo-tizhnya-vidvidaye-ssha-ta-obgovorit-chornomorsku-zernovu-initsiativu-z-golovoyu-oon

лавров наступного тижня відвідає США та обговорить Чорноморську зернову ініціативу з головою ООН

 • 514395 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Міністр закордонних справ росії сергій лавров має намір обговорити Чорноморську зернову ініціативу з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем під час його візиту до Нью-Йорка наступного тижня, повідомило агентство ТАРС з посиланням на постійного представника рф при ООН василя небензю, пише УНН.

Деталі

Поїздка лаврова до Нью-Йорка стала можливою після того, як посол росії в США анатолій антонов минулого тижня закликав Вашингтон видати дозвіл на використання спеціального літака міністра закордонних справ та візи для російської делегації для головування на засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку.

У відповідь представник Держдепартаменту заявив минулого тижня, що Сполучені Штати, як країна перебування ООН, серйозно ставляться до своїх зобов'язань за Угодою про штаб-квартиру ООН, у тому числі щодо видачі віз.

Додамо

У понеділок Україна звинуватила Москву в загрозі Чорноморській зерновій ініціативі, і заявила, що огляд суден у турецьких територіальних водах було заблоковано вдруге. Російське агентство РІА повідомило про поновлення перевірок із зернової угоди у вівторок із посиланням на директора департаменту міжнародних організацій мзс росії петра іллічова.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    мзс росії викликало послів США, Великої Британії та Канади

     • 821821 переглядiв

    Італія зняла ембарго на продаж зброї в ОАЕ

     • 528404 переглядiв

    Лінійка нових телевізорів Sony на 2023 рік

     • 1969071 переглядiв