latviia-zaklykaie-uriad-frantsii-ne-dopuskaty-rosiian-ta-bilorusiv-na-olimpiadu-2024-v-paryzhi

Латвія закликає уряд Франції не допускати росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 в Парижі

 • 26689 переглядiв

80 парламентарів Латвії підписали та направили листа до Президента Франції Еммануеля Макрона, членів Національного зібрання Республіки і Сенату. У своєму зверненні вони закликають заборонити в’їзду і перебування на території Франції спортсменів країн-агресорів. Про це повідомили у Міністерстві молоді та спорту України, передає УНН.

У доктрині зовнішньої політики росії одним із напрямів поширення її цінностей є так звана "м'яка сила" у побудові відносин із зарубіжними країнами, і спорт — одне з її застосувань. росія використовує присутність "нейтральних" спортсменів на міжнародних змаганнях у своїй національній пропаганді. 

— наголошують депутати Парламенту Латвії.

Деталі

Також, за даними українського спортивного відомства, на думку депутатів Саейми, "заява Міжнародного олімпійського комітету безвідповідальна і недопустима".

Жоден нейтральний спортсмен з рф чи білорусі не візьме участь в зимовій юнацькій олімпіаді04.01.24, 16:27

Нагадаємо

Раніше понад 200 українських атлетів підписали аналогічний відкритий лист до Президента Франції Емманюеля Макрона, пані мера Парижа Анн Ідальго, міністерки спорту Франції Амелі Удеа-Кастері та голови Оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 Тоні Естанге. Українські спортсмени також попросили заблокувати можливість росіянам, які підтримують війну, брати участь у Олімпійських іграх у Парижі.

Тетяна Салганік

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з президенткою Швейцарії

     • 21389 переглядiв

    У 2023 році "Укрнафта" збільшила видобуток нафти та газу

     • 26302 переглядiв