kytai-shukatyme-vyrishennia-kryzy-v-ukraini-u-vlasnyi-sposib-si-tszinpin

Китай шукатиме вирішення "кризи в Україні" у власний спосіб – Сі Цзіньпін

 • 44749 переглядiв

Китай по-своєму прагне мирних переговорів і політичного врегулювання "української кризи", виступаючи проти критики своєї торгівлі з Росією.

Голова Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Пекіні заявив, що Китай прагне мирних переговорів і політичного врегулювання "української кризи", та що його країна діятиме у свій власний спосіб для досягнення такої мети. Про це йдеться в повідомленні МЗС Китаю, повідомляє УНН.

Деталі

Сі Цзіньпін підкреслив, що позиція Китаю стосовно "української кризи" полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню

йдеться в повідомленні МЗС Китаю.

На переконання китайського лідера, зараз необхідно докласти зусиль для запобігання розширенню й посиленню конфлікту, зменшити напруженість та створити умови для мирних переговорів.

Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "кризи в Україні" у свій власний спосіб та підтримує всі зусилля, які сприяють мирному вирішенню кризи й побудові ефективної і стійкої архітектури європейської безпеки

цитує лідера країни МЗС.

При цьому Сі зауважив, що Пекін виступає проти критики іншими країнами його "звичайної торгівлі" з Росією, метою чого, за його словами, є дискредитація Китаю.

США і Китай відновлюють ядерні переговори після 5-річної паузи22.06.24, 05:56

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Малаві приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський

     • 27127 переглядiв

    У МОН розповіли про нові правила вступу до аспірантури

     • 22762 переглядiв