kytai-posyliuie-obmezhennia-na-eksport-viiskovykh-droniv-pislia-vizytu-kuleby-bloomberg

Китай посилює обмеження на експорт військових дронів після візиту Кулеби - Bloomberg

 • 77084 переглядiв

Китай розширив обмеження на експорт військових безпілотників після візиту глави МЗС України. Пекін заперечує звинувачення у постачанні зброї росії та посилює контроль за експортом товарів подвійного призначення.

Китай розширив обмеження на експорт військових безпілотників, призначених для використання у військових цілях, оскільки Пекін зіштовхується зі зростаючою критикою з боку США та їхніх союзників за підтримку бойових дій росії в Україні. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН

Деталі

У середу низка китайських відомств, включно з Центральною військовою комісією, внесли безпілотники з високоточним вимірювальним обладнанням до "чорного списку" експорту. Зміни набувають чинності з 1 вересня.

Хоча чиновники зняли заборону на експорт безпілотників споживчого класу, міністерство торгівлі країни підтвердило свою позицію - цивільне обладнання не повинно використовуватися для "розповсюдження зброї масового ураження, тероризму або військових цілей".

Bloomberg зазначає, що у Китаї посилили правила експорту дронів за кілька днів після того, як міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав країну вперше за повномасштабне вторгнення рф. 

Пекін неодноразово виступав проти критики Заходу, який стверджує, що він відправляє москві товари подвійного призначення, що мають військове застосування.

Доповнення

Нещодавно європейські чиновники заявили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранську модель, якою рф атакує Україну. Китай спростував ці звинувачення, заявивши, що країна не постачала зброю жодній зі сторін українського конфлікту і суворо контролює експорт товарів подвійного призначення.

Популярні

Новини по темі