ukenru
kuleba-vizme-uchast-u-zasidanni-radi-ministriv-yevrosoyuzu-obgovorit-samit-ukrayina-yes

Кулеба візьме участь у засіданні Ради міністрів Євросоюзу: обговорить саміт Україна-ЄС

 • 477693 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба візьме участь у засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 23 січня. Він планує обговорити з колегами підготовку до саміту Україна-ЄС. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Цей рік і вже ці зимові місяці стануть дуже важливими на шляху до членства України в ЄС. Я отримав запрошення від мого європейського колеги Жозепа Борреля взяти участь у першому у 2023 році засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке відбудеться 23 січня. Важливою темою моєї розмови з колегами міністрами буде підготовка до саміту Україна-ЄС 3 лютого», - розповів Кулеба.

За його словами, серед його пріоритетів буде обговорення виконання Україною рекомендацій Єврокомісії, які необхідні для переходу до передвступних переговорів з ЄС.

«У Європейській комісії високо оцінили результати імплементації Україною семи рекомендацій, які Єврокомісія надала у зв'язку з наданням Україні статусу кандидата на членство в ЄС», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що законодавчий ривок в кінці року був надзвичайно потужний й Україна дуже сильно просунулась вперед.

«Це створює доволі міцні позиції для подальшого руху України. На саміті Україна-ЄС також буде йтись про імплементацію формули миру Президента України Володимира Зеленського та посилення санкційного режиму проти росії», - розповів Кулеба.

Доповнення

Голова Євроради Шарль Мішель та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн проведуть саміт з Україною, із запрошенням Президента Володимира Зеленського, 3 лютого наступного року.

Українські Національні Новини

Політика