kuleba-obgovoriv-z-golovoyu-mzs-turechchini-zberezhennya-chornomorskoyi-zernovoyi-ugodi

Кулеба обговорив з головою МЗС Туреччини збереження чорноморської зернової угоди

 • 802367 переглядiв

Цитата 

«Ми обговорили широкий спектр сфер, де Україна і Туреччина можуть просувати двосторонню співпрацю. Я підтвердив зацікавленість України у збереженні та розширенні Чорноморської зернової ініціативи, а також мобілізації глобальної підтримки Формули миру», - написав Кулеба у Twitter.

Деталі 

В оновленому звіті у вівторок Організація Об’єднаних Націй заявила, що експорт у рамках цієї ініціативи «суттєво впав з піку в 4,2 мільйона метричних тонн у жовтні 2022 року до 1,3 мільйона метричних тонн у травні, що є найнижчим обсягом з моменту початку Ініціативи минулого року».

«Генеральний секретар розчарований уповільненням темпів інспекцій і виключенням порту Південний/Південний з Чорноморської ініціативи. Це призвело до скорочення руху суден, що заходять і виходять з українських морських портів, до падіння постачання основних харчових продуктів на світові ринки», – йдеться в повідомленні.

Угода про Чорноморську ініціативу буде продовжена 17 липня.

Нагадаємо 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш «розчарований» уповільненням темпів перевірок у рамках Чорноморської зернової ініціативи та виключенням з неї порту Південний, оскільки це призвело до зменшення кількості суден, які виходять з українських портів. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві пролунав вибух: палає багатоповерхівка

     • 4493583 переглядiв

    Вибух в Парижі: кількість поранених зросла до 37

     • 2568853 переглядiв