ukenru
kuba-prosit-mizhnarodnoyi-dopomogi-cherez-smertonosnu-pozhezhu-na-naftobazi

Куба просить міжнародної допомоги через смертоносну пожежу на нафтобазі

 • 307167 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Пожежа, спричинена ударом блискавки на нафтосховищі, безконтрольно вирує в кубинському місті Матансас, де внаслідок чотирьох вибухів постраждала 121 особа, 17 пожежників зникли безвісти. Кубинська влада заявила, що невідоме тіло було виявлено пізно ввечері в суботу, пише УНН.

Деталі

Пожежні та інші фахівці все ще намагаються загасити полум'я на базі Матансас, повідомило Міністерство енергетики та гірничорудної промисловості у Twitter. Влада заявила, що близько 800 людей було евакуйовано з району, найближчого до вогню.

Уряд заявив, що звернувся за допомогою до міжнародних експертів із «дружніх країн», які мають досвід роботи у нафтовому секторі.

Заступник міністра закордонних справ Карлос Фернандес де Коссіо заявив, що уряд США запропонував технічну допомогу для гасіння пожежі. У своєму Twitter він повідомив, що «пропозиція знаходиться в руках фахівців для належного узгодження».

Президент Мігель Діас-Канель подякував Мексиці, Венесуелі, росії, Нікарагуа, Аргентині та Чилі за їхні пропозиції про допомогу. Рейс підтримки з Мексики прибув у суботу ввечері.

Раніше

Офіційне кубинське інформаційне агентство повідомило, що блискавка потрапила в одне нафтосховище, внаслідок чого виникла пожежа, а пізніше полум'я перекинулося на друге сховище. Дим поширився на захід більш як на 100 кілометрів у бік Гавани.

Аварія сталася, коли Куба бореться із нестачею палива.

Українські Національні Новини

Новини Світу