krimske-zoloto-povertayetsya-v-ukrayinu-minkult

"Кримське золото" повертається в Україну - Мінкульт

 • 337365 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Колекція «Скіфського золота», яка була виставлена в музеї в Нідерландах у той час, коли росія окупувала Крим у 2014 році, вже найближчим часом повернеться в Україну. Про це повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, передає УНН.

Цитата

«МКІП спільно з партнерами з Нідерландів проводить ряд заходів, які спрямовані на щонайшвидше повернення колекції артефактів в Україну», – зазначив Ростислав Карандєєв.

Деталі

9 червня Верховний суд Нідерландів ухвалив остаточне рішення повернути «Скіфське золото» Україні. Він підтвердив рішення апеляції дворічної давності на користь Києва.

Судові баталії навколо скарбів тривали майже 9 років. Раніше Верховний суд повністю відмовив у касаційній скарзі музеїв окупованого росією Криму і залишив в силі рішення апеляції, яке задовольнило усі вимоги України.

Нагадаємо

Скіфське золото — колекція з більш ніж 2 тис. предметів, які використовувалися для оформлення виставки “Крим: золото і секрети Чорного моря”, що проходила з лютого по серпень 2014 року у Музеї Аллард Пірсона в Амстердамі.
Коли росія анексувала півострів, стало незрозуміло, кому передавати ці предмети: музеям в окупованому Криму чи Україні, тому музеєм Пірсона було прийнято рішення зберігати їх у резерві до тих пір, поки справа не буде остаточно вирішена судом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скіфське золото" збираються зберігати у київському музеї

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    "Кримське золото" повертається в Україну - Мінкульт

     • 337365 переглядiв

    У ХАМАС заявили, що звільнили двох американських заручників

     • 194642 переглядiв

    Вибух пролунав в окупованому Мелітополі: що відомо

     • 254402 переглядiв

    В Україні змінюють Правила дорожнього руху: що треба знати

     • 5929022 переглядiв

    У Херсоні лунають вибухи: окупанти обстрілюють місто

     • 205140 переглядiв